Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse economie in 2022 toch gegroeid

Kort nieuws - 13 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse economie is beter door het afgelopen jaar gekomen dan verwacht. Ondanks de energiecrisis, recordhoge inflatie en leveringsproblemen is het Duitse bruto binnenlands product in 2022 met 1,9 procent gegroeid. Dat blijkt uit een eerste schatting van het Statistische Bundesamt, de Duitse equivalent van het Nederlandse CBS.

Na twee coronajaren en de oorlog in Oekraïne waren Duitse economen bij hun balans voor het jaar 2022 van een lagere economische groei uitgegaan. De groei van de Duitse economie valt volgens eerste schattingen in 2022 0,7 procentpunten lager uit dan in 2021. Toen was het Duitse bruto binnenlands product nog met 2,6 procent gegroeid.

De experts van het Statistische Bundesamt verwachten in 2023 een milde recessie. Hoewel eerder nog een enorme Konjunktureinbruch (plotseling optredende recessie) was voorspeld, is het volgens economen inmiddels onwaarschijnlijk dat Duitsland dit jaar in een grote economische crisis terechtkomt. Lees meer bij Der Spiegel en ZEIT Online

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger