Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse economie in eerste kwartaal licht gegroeid

Kort nieuws - 29 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Volgens een eerste schatting van het Statistische Bundesamt is het Duitse bruto binnenlands product in het eerste kwartaal met 0,2 procent gegroeid. Dit is meer dan verwacht, economen gingen uit van een groei van 0,1 procent.

De lichte groei komt ondanks de corona-pandemie en de oorlog in Oekraïne. Volgens experts van het Statistische Bundesamt zijn de groene cijfers vooral te danken aan grote investeringen in de economie. Sinds eind februari drukt de negatieve impact van de oorlog in Oekraïne steeds zwaarder op de economie. 

De verwachting was dat de economie slechts met 0,1 procent zou groeien, sommige experts vreesden volgens Tagesschau zelfs een recessie. De verwachting is dat de Duitse economie het komende jaar zal groeien, maar door de oorlog, de sancties tegen Rusland en de hoge inflatie is er veel onzekerheid. Het verwachte groeipercentage is naar beneden bijgesteld, minister van Economie en Klimaat Habeck kondigde eerder deze week een verwachte groei van 2,2 procent aan. In januari lag de verwachting nog op een groei van 3,6 procent. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger