Duitslandweb logo Duitslandweb

Peiling: Merkel en Kramp-Karrenbauer bovenaan ranking politici

Kort nieuws - 3 januari 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel en haar beoogde opvolger, CDU-partijvoorzitter Kramp-Karrenbauer, staan bovenaan aan de 'Trendbarometer', de ranking van politici van opiniepeiler Forsa. Ze hebben sinds september flink aan populariteit gewonnen. 

Op de vraag bij wie het land in goede handen is, scoorde Merkel bij de ondervraagden het hoogst met 60 van de 100 punten. Dat zijn 10 punten meer dan in september 2018. Kramp-Karrenbauer staat op de tweede plaats met 55 punten, 11 punten meer dan in september. Daarna volgen Robert Habeck, voorzitter van Die Grünen, met 50 punten, en Olaf Scholz, SPD-minister van Financiën en vice-kanselier (47 punten). De peiling is door Forsa uitgevoerd in opdracht van RTL en n-tv.

Merkel kondigde in oktober aan af te zien van het partijvoorzitterschap en na de huidige regeerperiode afscheid te nemen als kanselier. Kramp-Karrenbauer won in december de strijd om het CDU-voorzitterschap en maakt daarmee grote kans de volgende kanselierskandidaat voor haar partij te worden. 

Slecht in de Forsa-peiling scoorden minister van Binnenlandse Zaken Seehofer (CSU), met 26 punten, en de Beierse minister-president Söder (CSU) met 31 punten. Beiden hebben ze in een jaar tijd 11 punten verloren. Lees meer bij FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger