Duitslandweb logo Duitslandweb

May zoekt steun bij Merkel voor nieuw Brexit-overleg

Kort nieuws - 11 december 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Britse premier Theresa May spreekt dinsdag in Berlijn met kanselier Angela Merkel over de Brexit-deal. Na de afgelaste Brexit-stemming maandag in het Britse parlement wil May opnieuw onderhandelen met de EU. 

May schoof dinsdagochtend eerst aan bij premier Mark Rutte. Daarna reist ze naar Berlijn voor een gesprek met Merkel. Later op de dag zal ze in Brussel nog spreken met voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk en EC-voorzitter Jean-Claude Juncker. 

May en de EU-leiders zetten vorige maand hun handtekeningen onder de Brexit-deal. May besloot maandag de stemming in het Lagerhuis over de deal uit te stellen, omdat er te weinig steun voor is. Grootste struikelblok is de zogenoemde backstop: afspraken over de grens tussen Ierland en Noord-Ierland, na de Brexit een nieuwe Europese buitengrens. May wil nu opnieuw onderhandelen met de EU en zoekt daarvoor steun bij Europese collega's. Die willen juist geen nieuwe toezeggingen doen. 

May spreekt de overige Europese leiders bij een ingelast Brexit-overleg voorafgaand aan de EU-top van donderdag. Lees meer bij Tagesspiegel 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en Europa':

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Wat vinden Duitsers van de EU? Welke Duitse partijen doen mee aan de Europese verkiezingen? We zetten het in dit factsheet op een rij.


Lees meer

Podcast: De Duitse rol in Europa

Podcast: De Duitse rol in Europa

Welke rol speelt Duitsland in de EU sinds het aantreden van kanselier Scholz? Daarover vertelt Ton Nijhuis, directeur van het Duitsland Instituut, in deze podcast.


Lees meer

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

In delen van Duitsland is het risico op ziekte na een tekenbeet zo groot, dat vaccinatie wordt aangeraden.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger