Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland verspeelt winst tegen Nederland

Kort nieuws - 20 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse elftal heeft maandagavond tegen Nederland gelijkgespeeld in de laatste groepswedstrijd van de Nations League. In Gelsenkirchen maakte Nederland in de slotfase een 2-0 achterstand goed.

De doelpunten van Timo Werner (9e minuut) en Leroy Sané (19e minuut) zetten Duitsland al snel op een voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd maakte het Nederlands elftal een comeback. Vijf minuten voor tijd scoorde Quincy Promes de 2-1. Virgil van Dijk maakte in de eerste seconde van de blessuretijd de gelijkmaker (2-2). Dankzij het gelijkspel gaat Nederland door naar de finaleronde van de Nations League. Duitsland is gedegradeerd naar de B-divisie van het toernooi.

De Duitse nieuwssite Tagesschau vindt de prestatie van het Duitse team over het algemeen prima en noemt het elftal 'de betere ploeg'. Volgens Spiegel Online heeft die Mannschaft zeventig minuten lang overtuigd, maar stortte het team uiteindelijk in. De Duitse bondscoach Joachim Löw zei na afloop: "Ik heb meer positieve dan negatieve dingen gezien."

Het Duitse elftal heeft een slecht jaar achter de rug: zes nederlagen zijn een dieptepunt in de geschiedenis van de Duitse voetbalbond. Op het wereldkampioenschap voetbal in Rusland werd het team al in de groepsfase uitgeschakeldLees meer bij Spiegel Online