Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse industrie verwijt regering passiviteit door interne crises

Kort nieuws - 25 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De branchevereniging van de Duitse industrie BDI heeft forse kritiek geuit op de regering van bondskanselier Merkel. Interne crises, zoals afgelopen week met de zaak-Maaßen, zorgen er volgens BDI-voorzitter Dieter Kempf voor dat de regering te passief is met haar economische- en fiscale beleid. 

"Een grote coalitie die zich vooral bezighoudt met zelf veroorzaakte interne crises helpt niemand", zei Kempf maandag op de Dag van de Duitse industrie. Volgens hem voert de overheid een inactief belastingbeleid en dat gaat ten koste van bedrijven. Ook toont de regering volgens Kempf te weinig daadkracht bij het energie- en klimaatbeleid, de digitalisering en de uitbreiding van het breedbandinternet. 

Maandag bood Merkel haar excuses aan voor de zaak-Maaßen. Het kabinet zal zich de komende tijd op de inhoud focussen, zei ze. Lees meer bij der Spiegel Online.

Reacties

andree - 25 september 2018 12:52

deze man heeft groot gelijk de dames en heren in de regering die denken alleen maar aan hun eigen lijf en leven.en hoe het verder met de wereld vergaat zal hun een rotzorg wezen ze denken alleen aan hun eigen nakomelingen.en dat niet alleen maar ook hun eigen vaderland gaat mee naar de knoppen en dan het mooiste komt nog.en met hun slepen ze nog eens 27 of 28 andere landen mee de afgrond in en dat is onze mooie heimat.?

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger