Duitslandweb logo Duitslandweb

Spoorbazen naar Berlijn om te praten over snelle trein

Kort nieuws - 17 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een delegatie van de NS, Prorail en het kabinet is maandagmorgen met een extra trein naar Berlijn vertrokken om daar te praten over een snellere treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn. 

Die reis duurt nu nog zes uur en twintig minuten. De speciale trein die vandaag rijdt is een half uur sneller door Nederlandse stations over te slaan. De topmannen van de NS en Prorail willen met hun Duitse collega's praten over onder meer het schrappen van tussenstations op het Duitse deel van het traject en het verhogen van de snelheid waar mogelijk.

De NS hoopt vanaf 2020 andere locomotieven te kunnen inzetten, die de locomotiefwissel in Bad Bentheim overbodig maken. Dat scheelt nog eens ruim tien minuten. De NS sprak de ambitie uit om op termijn in vier uur van Amsterdam naar Berlijn te rijden. Maar dat is alleen haalbaar met andere infrastructuur, andere locomotieven, minder tussenstops en voorrang op regionale treinen. In een eerste stap willen de Nederlanders één snellere trein per dag laten rijden. Lees meer bij Tagesspiegel en bij de Wolfsburger Allgemeine Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger