Duitslandweb logo Duitslandweb

Delegatie Herero en Nama in Duitsland

Kort nieuws - 6 april 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een delegatie van een belangenorganisatie van het Herero-volk uit Namibië is in Duitsland om aandacht te vragen voor de volkerenmoord op de Herero en de Nama tussen 1904 en 1908. De delegatie wil dat de Duitse regering schuld erkent en de schade vergoedt.

De bondsregering onderhandelt al langer met de regering van Namibië over een vorm van 'Wiedergutmachung'. Aan deze onderhandelingen nemen de belangenorganisaties geen deel. Vrijdag en zaterdag is in Hamburg een transnationale conferentie over de Herero en Nama. Een woordvoerder van de delegatie zei tegen Spiegel Online dat ze de houding van de Duitse regering afwijzend en vijandig vindt. De belangenorganisaties zijn daarom vorig jaar een proces in de staat New York begonnen tegen Duitsland, omdat de wetten van New York dat mogelijk maken. Duitsland weigerde lange tijd voor de rechtbank te verschijnen. Sinds januari neemt wel een advocaat aan de rechtszaak deel namens de bondsregering. De zitting is verdaagd tot mei. Lees meer bij Spiegel Online

Tags: Herero, Namibië

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger