
Legersamenwerking: onderdeel Luftwaffe onder Nederlands bevel
Kort nieuws - 4 april 2018 - Auteur: Redactie DuitslandwebDe Flugabwehrraketengruppe 61 (luchtafweer) van de Duitse Luftwaffe staat vanaf vandaag onder Nederlandse bevel. Het is een nieuwe stap in de Duits-Nederlandse legersamenwerking.
Het gaat om 450 soldaten van de Flugabwehrraketengruppe 61 van de Duitse Luftwaffe. Zij komen onder leiding te staan van het Nederlandse Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) in Vredepeel, vlakbij de Duitse grens. De Duitse soldaten blijven in Sleeswijk-Holstein gestationeerd. De samenwerking moet onder meer voor een betere inzetbaarheid van de luchtverdediging vanaf de grond zorgen. Beide landen plannen ook een gemeenschappelijke opleiding. Bij de officiële ceremonie vandaag in Vredepeel zijn de Defensieministers Bijleveld en Von der Leyen aanwezig.
Nederland en Duitsland hebben de afgelopen jaren meer legeronderdelen geïntegreerd. Zo ging in 2014 de Nederlandse 11 Luchtmobiele Brigade deel uitmaken van de Duitse Division Schnelle Kräfte. In 2015 spraken de landen af de Nederlandse 43 Gemechaniseerde Brigade te integreren in de Duitse 1. Pantserdivisie. En in 2016 werd het Seebataillon van de Duitse marine onderdeel van de Nederlandse koninklijke marine. Lees meer bij Spiegel Online
Meer over het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando
Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':
Duits-Nederlandse top in Rotterdam
De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'
De nieuwe Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Ronald van Roeden, vertelt in deze podcast over zijn werk en wat hij wil bereiken in de Duits-Nederlandse samenwerking.
Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten
Pas eind 2023 komt er onder Duitse druk een visverbod bij de Haringvlietdam om trekvissen te beschermen.

Scholz en Rutte spreken over oorlog en energie
Scholz benadrukte in Den Haag de goede Duits-Nederlandse samenwerking.
Reacties
Geen reacties aanwezig