Duitslandweb logo Duitslandweb

Ministers: 'Duitsland moet Europeser worden en transatlantisch blijven'

Kort nieuws - 22 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland moet in de veiligheidspolitiek meer inzetten op Europese samenwerking en tegelijkertijd de transatlantische band met de VS versterken. Dat zeiden minister Maas (SPD) van Buitenlandse Zaken en minister Von der Leyen (CDU) van Defensie dinsdag in de Bondsdag, waar zijn hun plannen voor de komende vier jaar voorstelden.

Duitsland moet meer verantwoordelijkheid nemen in de wereld en zijn doelen desnoods ook militair verdedigen, aldus Maas en Von der Leyen. Op de eis van de VS dat Duitsland aan de NAVO-norm moet voldoen om 2 procent van het BBP te investeren in Defensie, ging Von der Leyen niet in. Wel eiste ze dat er meer in haar ministerie wordt geïnvesteerd. Het Duitse leger kampt al langer met ernstige tekorten en slecht materieel. Oppositiepartijen AfD en Die Linke hadden kritiek op de plannen voor meer Europese samenwerking in het veiligheidsbeleid. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger