Duitslandweb logo Duitslandweb

'Zeker 27 rechtsradicalen in dienst van AfD-Bondsdagfractie'

Kort nieuws - 22 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De AfD-Bondsdagfractie heeft minstens 27 medewerkers in dienst die rechts-radicale organisaties aanhangen. Dat meldt Zeit Online.

De AfD heeft 92 afgevaardigden in de Bondsdag en die hebben in totaal 297 medewerkers. Zeit Online heeft van bijna alle medewerkers de achtergronden ondezocht. Velen verspreiden racistische commentaren en samenzweringstheorieën of doen mee aan demonstraties van Pegida, schrijft de nieuwssite. Minstens 27 medewerkers hebben een duidelijk rechts-radicale of extreem-rechtse achtergrond. Onder hen zijn aanhangers van de extreem-rechtse partij NPD, verboden organisaties als Heimattreue Deutsche Jugend (HDJ) en activisten van de Identitäre Bewegung en de rechts-radicale groep Ein Prozent. 

Volgens Zeit Online bestaat de extreem-rechtse scene in Duitsland uit een netwerk van stichtingen, denktanks, verenigingen en uitgeverijen die allemaal met elkaar verbonden zijn en elkaar regelmatig op bijeenkomsten ontmoeten. Wat ze met elkaar delen is dat ze de parlementaire democratie willen afschaffen, 'het systeem', zoals ze het noemen. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger