Duitslandweb logo Duitslandweb

Milieuschandaal: Waterzuivering vervuilt rivier met plastic

Kort nieuws - 16 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De waterzuivering van de Noord-Duitse stad Schleswig heeft maandenlang water vol met plasticsnippers in de rivier de Schlei geloosd. Justitie onderzoekt wie de schuldige is en of er opzet in het spel is.

De waterzuivering heeft een slibvergistingsinstallatie waarmee uit rioolslib energie kan worden gewonnen door vergisting. Aan het slib wordt gft-afval toegevoegd dat wordt geleverd door het bedrijf Refoods, dochterbedrijf van het ook in Nederland actieve afvalconcern Remondis. Dit gft-afval bleek vol fijngemalen plastic te zitten. De waterzuivering zegt ervanuit te zijn gegaan dat dit plastic al door de leverancier was verwijderd, de leverancier zegt dat sinds 1 januari 2017 in het contract staat het afval met plasticdeeltjes wordt geleverd. Wat er in de vergistingstanks werd gepompt, werd niet gecontroleerd. Wel werd de waterkwaliteit gemeten van het water dat de rivier in ging, maar plastic werd in die metingen niet meegenomen.

De plasticverontreiniging is al sinds januari bekend bij de autoriteiten, maar die hebben het stilgehouden. De milieu-organisatie BUND heeft de zaak nu naar buiten gebracht. De Schlei mondt uit in de Oostzee. Dat gebied is zowel ecologisch als toeristisch belangrijk voor de streek. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger