Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland grootste afnemer van Duits plastic afval

Kort nieuws - 10 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse bedrijven hebben in 2021 meer dan 30 procent minder plastic afval geëxporteerd dan in 2020. Er werd met name minder naar Aziatische landen uitgevoerd. Daardoor is Nederland nu de grootste afnemer van Duits plastic afval.

Zowel de coronapandemie als invoerrestricties van Aziatische landen hebben ervoor gezorgd dat de Duitse export van plastic afval sterk is afgenomen. Lange tijd voerden landen als China en Maleisië de lijst van grootste afnemers aan. Daar kwam het afval vaak illegaal in de natuur terecht.

Nederland was in 2021 met 136.000 ton aan plastic afval de grootste afnemer, ondanks dat de import 12 procent lager was dan in 2020. In totaal exporteerde Duitsland afgelopen jaar 697.000 ton uit. Plastic afval kan fungeren als brandstof voor energiecentrales, of kan worden verwerkt tot producten als polyesterkleding of vuilniszakken. Lees meer bij Tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederland-Duitsland':

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Een ruk naar rechts, een politieke aardbeving: Duitse media reageren gealarmeerd op de PVV-verkiezingswinst in Nederland.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Een gelegenheidskoor van driehonderd musici uit Keulen en Utrecht treedt in beide Domsteden op met werken van Brahms en Strauss.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger