Wordt Schumacher de allergrootste?

Achtergrond - 10 oktober 2003

(10 oktober 2003) Kan Michael Schumacher aanstaande zondag tijdens de Grote Prijs van Japan zijn enige rivaal Kimi Räikkönen van zich afhouden? De kansen liggen er voor de Duitser om voor de zesde keer wereldkampioen en tevens grootste Formule 1-coureur aller tijden te worden.

Kimi Raikkonen De vooruitzichten zijn gunstig. Tijdens de eerste kwalificatietraining op vrijdag hield Schumacher - die uitkomt voor Ferrari - de andere kanshebber voor het wereldkampioenschap, de Fin Räikkönen (team McLaren/ Mercedes), op afstand. Op het 5,807 km lange circuit van Suzuka reed Schumacher met 1:30, 464 een derde tijd. Räikkönen reed 1:30,558 en kwam niet verder dan een vijfde tijd. Jarno Trulli (Renault) en Ralf Schumacher (Williams/BMW) werden respectievelijk eerste en tweede.

De strijd om het kampioenschap is nog geen uitgemaakte zaak, ook al leidt Schumacher met 92 punten. Räikkönen volgt op 83. Aangezien winst tien punten betekent, kan Räikkönen nog winnen als Schumacher geen punten haalt. Het is dus zaak dat Räikkönen de race niet wint of dat Schumacher één punt haalt - in dat geval wint hij vanwege de meest behaalde titels dit seizoen. De 34-jarige Duitser is zich bewust van deze situatie. "Ich kann rechnen, und fühle mich erst als Champion wenn ich es bin", aldus een serieuze Schumacher. Het is aanstaande zondag de 22 ste keer in de geschiedenis van de Formule 1 dat de beslissing in de laatste Grand Prix van het seizoen valt. Mocht Schumacher kampioen worden, dan schrijft hij autosportgeschiedenis. Het is nog nooit iemand gelukt om zes keer wereldkampioen te worden.

Het kan zondag dubbel feest worden voor Ferrari. Ook bij het constructeurskampioenschap - de competitie van de verschillende teams - ligt het Italiaanse automerk aan kop met 147 punten. Concurrent Williams/BMW volgt op drie punten en de race moet hier eveneens uitkomst bieden. En wel in het voordeel van Williams als het aan Ralf Schumacher, de jongere broer van Michael, ligt: "Die drei Punkte auf Ferrari sind aufzuholen. Da bin ich ganz sicher."

Al met al wordt het een enerverend weekeinde voor Formule 1 liefhebbers. Wie de race live wil volgen, moet wel bijtijds zijn bed uit. Vanwege het tijdsverschil tussen Japan en Europa begint de wedstrijd al om 7.30 uur. Mocht dit niet vroeg genoeg zijn, de voorbeschouwing is er vanaf 5.45 uur.

Frankfurter Allgemeine Zeitung
Schumacher warnt, Räikkönen hofft, Montoya schimpft

Süddeutsche Zeitung
Schumacher im Einzelzeitfahrer Dritter - Räikkönen 5.

Der Spiegel
Schumacher und Räikkönen fast gleich schnell

Die Welt
Trulli gewinnt Einzelzeitfahren un Suzuka

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger