
Energiebedrijven kopen met 24 miljard verantwoordelijkheid voor kernafval af
Kort nieuws - 4 juli 2017 - Auteur: Redactie DuitslandwebDe vier grote energieconcerns die in Duitsland kernenergie opwekken en de Stadtwerke München, hebben maandag ruim 24 miljard euro overgemaakt naar de Duitse staat om hun verantwoordelijkheid voor de opslag van kernafval af te kopen.
De energieconcerns draaien nog wel op voor de kosten van de sloop van de centrales, nu Duitsland heeft besloten te stoppen met kernenergie. De Duitse regering heeft 80 jaar uitgetrokken voor het bouwen van een definitieve opslag, een zogenoemd Endlager. Alleen al het politieke proces om daar een geschikte locatie voor te vinden is al jaren aan de gang en gaat nog jaren duren. De staat moet het geld nu handig beleggen, want het moet uiteindelijk verveelvoudigd worden om de kosten van de bouw van zo'n definitieve opslag en de tussentijdse opslag te dekken. Lees meer bij Frankfurter Allgemeine Zeitung
Lees meer over 'Energie':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet
Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.

Dweilen met de kraan open
De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag
Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis
De Duitse overheid springt bij met maatregelen om de energiekosten te drukken. Een overzicht.
Reacties
Geen reacties aanwezig