Duitslandweb logo Duitslandweb

Berlijnse Pierre-Boulez-zaal brengt muziek uit Midden-Oosten

Kort nieuws - 6 maart 2017

In Berlijn is dit weekeinde een nieuwe, bijzondere concertzaal geopend: de Pierre-Boulez-zaal van de Barenboim-Said Akademie. De Akademie is een muziekopleiding voor musici uit het Midden-Oosten en heeft tot doel vanuit een humanistische visie de muziek en de mensen uit Israël, de Palestijnse gebieden, Turkije en Iran samen te brengen. De Pierre-Boulez-zaal, die een bijzondere architectuur heeft en waar de musici tussen het publiek zitten, moet zorgen voor gezamenlijke muzikale ervaringen. De zaal is gebouwd in de voormalige decoropslagruimte van de Staatsopera, door architect Frank Gehry en akousticus Yasuhisa Toyota, die ook het geluid van de grote zaal van de Elbphilharmonie in Hamburg heeft ontworpen. Lees meer bij Deutsche Welle  

Tags: muziek, Berlijn

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een andere 9 november

Een andere 9 november

9 november stond dit jaar in het teken van het geweld tegen Joden in 1938. De val van de Muur verdween naar de achtergrond, merkte columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger