Love Parade gaat ook in 2005 niet door
Nieuws

Achtergrond - 21 april 2005

(21 april 2005) Ook deze zomer zal er, net als vorig jaar, geen Love Parade door Berlijn trekken. Het lukt de organisatoren niet meer om voor 9 juli, de dag waarvoor de Love Parade dit jaar gepland stond, genoeg sponsors bij elkaar te krijgen. In plaats daarvan richt de organisatie zich nu op de voorbereidingen voor een come-back van de grootste technoparade ter wereld in 2006.

Sünje von Ahn, woordvoerster van de Loveparade GmbH, de BV die de parade moet organiseren, bevestigde aan de Berlijnse krant Der Tagesspiegel dat het ook dit jaar niet zal lukken de financiering van de parade rond te krijgen. Sinds de Love Parade niet meer als demonstratie voor "Frieden, Freude, Eierkuchen" erkend wordt, zijn de organisatoren zelf verantwoordelijk voor de kosten van het technofestijn. Vooral het na afloop schoonmaken van Tiergarten, het park waar de parade doorheen trekt, is een zeer kostbare aangelegenheid. Maar ook de onderneming die in 2003 de catering verzorgde, leed een verlies van een half miljoen euro. Vorig jaar ging de parade ook al niet door omdat men niet genoeg geld bij elkaar kon krijgen.

Dit jaar krijgt de organisatie de sponsoring weer niet rond. Grote ondernemingen als Samsung en T-Mobile trokken zich na eerdere toezeggingen terug, hetgeen ook andere sponsors deed besluiten geen geld aan de Love Parade te spenderen. De regering van de deelstaat Berlijn betreurt het dat het feest niet doorgaat. "Het is erg jammer, want het is eigenlijk onvoorstelbaar dat een zo sterk merk als de Love Parade geen sponsors kan vinden", aldus een woordvoerder van de Berlijnse senaat.

Binnen de organisatie heerst onenigheid en sinds een aantal maanden heeft de Loveparade GmbH officieel geen bestuur meer. Men wil nu samen met de regering van Berlijn, het bedrijfsleven en de media een concept vinden, dat de organisatie van een Love Parade in 2006 weer mogelijk maakt.

Spiegel Online
Love Parade 2005 endgültig abgesagt

Der Tagesspiegel
Love Parade endgültig abgesagt

ZDF Heute
Loveparade 2005 endgültig abgesagt

Süddeutsche Zeitung
Ratlos vor dem letzten Rave

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger