Duitslandweb logo Duitslandweb

Na bezoek Poetin in Berlijn: 'Geen wonder maar stapjes in goede richting'

Kort nieuws - 20 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voor het eerst in vier jaar was de Russische president Poetin in Berlijn. Met kanselier Merkel en de Franse en Oekraïense regeringsleiders Hollande en Porosjenko sprak hij over de Oekraïnecrisis. De vier partijen werden het eens over een nieuw tijplan voor de uitvoering van het vredesakkoord dat vorig jaar in Minsk werd gesloten. Dat plan werken de minister van Buitenlandse Zaken de komende maand uit. In Minsk werden een wapenstilstand, terugtrekking van zware wapens uit Oost-Oekraïne en een autonomiestatuut voor dat gebied afgesproken, maar daar is nog niet veel van terecht gekomen. Merkel, Poetin en Hollande spraken gisteren en vannacht ook over Syrië. Merkel en Hollande bekritiseerden de Russische luchtaanvallen op Aleppo scherp en noemden die "onmenselijk" en een "oorlogsmisdaad". Poetin wees een verlenging van de voor vandaag aangekondigde wapenstilstand niet helemaal van de hand, maar zei dat de situatie dat moet toelaten. Lees meer bij tagesschau.de en Die Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger