Duitslandweb logo Duitslandweb

'Gabriel zet wapendeals met Saoedi-Arabië gewoon door'

Kort nieuws - 26 januari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Na de executie van 47 ter dood veroordeelden in Saoedi-Arabië wilde minister Gabriel van Economie en Energie begin deze maand strengere regels opstellen voor de Duitse export naar het land. Toch zet hij Duitse wapendeals met Saoedi-Arbabië gewoon door, meldt Spiegel Online. Uit het antwoord van Gabriels ministerie op een vraag van een afgevaardigde van De Groenen blijkt dat de productie van 15 Duitse patrouilleboten voor de Saoedische marine gewoon is begonnen, terwijl volgens Spiegel Online juist voor die deal de strengere regels heel geschikt waren geweest. Lees meer bij Spiegel Online

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Nogal ruw

Nogal ruw

Na een week van geruzie en nachtelijke vergaderingen komen de Groenen aangeslagen uit de strijd. Het ging er 'ziemlich ruppig' aan toe.


Lees meer

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger