Hans-Dietrich Genscher is tachtig jaar oud
Nieuws

Achtergrond - 21 maart 2007

(21 maart 2007) Een levende legende uit de tijd van de Duitse eenwording is jarig. Hans Dietrich Genscher, FDP-minister van Buitenlandse Zaken toen de Muur viel, is vandaag 80 jaar oud geworden. Groot feest in Berlijn.

Iedereen geeft acte de présence op Genschers feest, in een grote circustent bij het nieuwe centraal station in Berlijn. Vanzelfsprekende gasten zijn hedendaagse grootheden als Angela Merkel, Gerhard Schröder en Guido Westerwelle. Maar ook historische figuren als de voormalige Sovjetminister van Buitenlandse Zaken Eduard Sjevardnadze en zijn Amerikaanse tegenstrever Henry Kissinger komen voor Genscher naar de Duitse hoofdstad. Oud-secretarisgeneraal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie Michael Gorbatsjov moest afzeggen wegens ziekte.

Hans-Dietrich Genscher was met 23 jaar (1969-1992) de langst zittende minister, eerst op Binnenlandse Zaken, daarna op Buitenlandse. Hij diende onder drie kanseliers: Willy Brandt (SPD), Helmut Schmidt (SPD) en Helmut Kohl (CDU). Daarnaast was hij elf jaar lang voorzitter van de FDP. Genscher speelde als minister een cruciale rol bij de Duitse eenwording en is nog steeds erg populair.

Lees meer over Hans-Dietrich Genscher in ons naslagwerk.

FAZ.net
Genscher zum Achtzigsten: die Witterung des Kommenden

Handelsblatt
Kultstar „Genschman"

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger