Duitsland loot klassiekers op WK Amsterdam
Nieuws

Achtergrond - 9 mei 2007

(9 mei 2007) Het Duitse elftal op het wereldkampioenschap voetbal Amsterdam 2007 kan zich opmaken voor twee krakers. De formatie van coach Linke lootte gisteren Nederland en Israël als tegenstanders in de poulefase.

Volgens Linke vormt het elftal een homogener geheel dan vorig jaar. Toen verliet het Duitse elftal, ondanks degelijk spel, puntloos het toernooi. De confrontatie met Nederland ziet de kersverse coach met plezier tegemoet, al acht hij de kans klein dat Duitsland Oranje zal verslaan. “Nederland is waarschijnlijk de sterkste tegenstander, punten moeten we pakken tegen de andere twee ploegen. Maar een leuke wedstrijd wordt het zeker. Bij ons staat de geest van het WK Amsterdam voorop. Spelplezier en respect.”

Ook in het Israëlische kamp werd verheugd gereageerd op de aansprekende loting. “Voetbal is een mooie manier om te laten zien dat sport verbroedert”, zegt coach Shimon Schabracq over de komende confrontatie met Duitsland. Ook de Israëli’s hebben als doel het bereiken van de volgende ronde en achten zich daarbij niet bij voorbaat kansloos.

Het was tv-persoonlijkheid Frits Barend, lid van het comité van aanbeveling van het Amsterdamse toernooi, die bijzonder in zijn nopjes was met de loting in poule E. Volgens Barend, zelf van joodse afkomst, is de Israëlische confrontatie met Duitsland iets om naar uit te kijken. “Die wedstrijd laat zien dat het verleden geen rol meer hoeft te spelen in de verhouding tussen jonge mensen. Daarbij vind ik dat Duitsland (het land, -red.) de afgelopen jaren een gedaanteverwisseling heeft ondergaan. Het elftal van Jürgen Klinsmann speelde vorig jaar heerlijk voetbal, de sfeer tijdens het WK in Duitsland was fantastisch. En dat zegt iemand die is grootgebracht met haatgevoelens jegens Duitsland.”

Mocht Duitsland zich plaatsen bij de eerste twee, dan treft het in de volgende ronde een tegenstander uit de poule des doods, groep A. Die is sterk bezet met de Nederlandse Antillen, verliezend finalist van de vorige editie, Nigeria, kampioen van twee jaar geleden, Italië en Aruba.

Zie ook de website van het WK Amsterdam.

Bas de Rue is redacteur van het Duitslandweb.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger