Kort nieuws Berlijn

1400 gaslantaarns in Berlijn kunnen niet uit

Kort nieuws - 9 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Berlijn worden nog veel straten verlicht door gaslantaarns, waarvan er 1400 dag en nacht branden. Bewoners hebben zich hier met oog op het dreigende gastekort over beklaagd, maar de straatlantaarns kunnen niet uit. 

Lees meer

Auto rijdt in op voetgangers in Berlijn

Kort nieuws - 8 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een 29-jarige man is in Berlijn met zijn auto in een groep voetgangers gereden. Hij kwam tot stilstand in een etalage en werd door omstanders aan de politie overgedragen. Een persoon is overleden, zes anderen verkeren in levensgevaar en nog eens drie mensen raakten zwaar gewond. Een onbekend aantal mensen heeft lichte verwondingen.

Lees meer

'Verkiezingen in Berlijn moeten deels over'

Kort nieuws - 25 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bundeswahlleiter, vergelijkbaar met de Nederlandse kiesraad, zegt dat in zes kiesdistricten in Berlijn opnieuw moet worden gestemd. Bij de Bondsdagverkiezingen in september is in de stad zoveel mis gegaan, dat de uitslag in deze districten niet geldig is, aldus de Bundeswahlleiter.

Lees meer

Berlijns Sovjet-monument opnieuw beklad

Kort nieuws - 19 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Voor de tweede keer in korte tijd is het Sovjet-monument in het Berlijnse Treptower Park beklad met anti-Russische leuzen. In de nacht van zondag op maandag werden de woorden 'moordenaar' en 'orks' en de letter 'Z' op de toegangspoort geschreven. 

Lees meer

Ruim 15.000 mensen bij vredesconcert in Berlijn

Kort nieuws - 21 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij een vredesconcert bij de Brandenburger Tor in Berlijn waren zondag ruim 15.000 mensen aanwezig. President Zelensky van Oekraïne sprak de menigte via een videoboodschap toe.

Lees meer

Vijf jaar na aanslag kerstmarkt Berlijn: nog altijd vragen

Kort nieuws - 17 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Zondag wordt in Berlijn de aanslag op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz in 2016 herdacht. Bondspresident Frank-Walter Steinmeier en burgemeester van Berlijn Michael Müller zijn aanwezig bij een gedenkdienst in de beroemde Kaiser-Wilhelm Gedächtniskirche, direct aan het plein waar de aanslag plaatsvond.

Lees meer

Levenslang voor 'Tiergartenmoord' op Georgiër in Berlijn

Kort nieuws - 15 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een rechtbank in Berlijn heeft een 56-jarige Rus vandaag tot levenslang veroordeeld voor de moord op een Georgiër van Tsjetsjeense afkomst in 2019 in een park in de Duitse hoofdstad. De zaak belast de toch al gespannen Duits-Russische betrekkingen. Update 17 uur: Duitsland zet twee Russische diplomaten uit, zie onderaan dit bericht

Lees meer

Berlijn krijgt bestuur van SPD, Linke en Groenen

Kort nieuws - 29 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Stad en deelstaat Berlijn krijgt een nieuw stadsbestuur van SPD, Linke en Groenen (Rot-Rot-Grün). Maandag presenteerden de coalitiepartijen hun regeerakkoord.

Lees meer

Feyenoorders bekladden Muurmonument East Side Gallery

Kort nieuws - 4 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In aanloop naar de wedstrijd Union Berlin tegen Feyenoord, hebben vermoedelijk Feyenoord-supporters woensdag het deel van de Berlijnse Muur beklad dat bekend staat als de East Side Gallery. Het is het langste deel dat nog rest van de muur, heeft de status van een monument en is door kunstenaars versierd. 

Lees meer

Kiesraad Berlijn maakt bezwaar tegen uitslag deelstaatverkiezing

Kort nieuws - 14 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Landeswahlleiter in Berlijn, vergelijkbaar met de Nederlandse kiesraad, wil bezwaar indienen tegen de verkiezingsuitslag in de deelstaat Berlijn. Daar werd op 26 september niet alleen voor de landelijke verkiezingen gestemd, maar werd ook een nieuw deelstaatparlement gekozen. Er ging veel mis, wat leidde tot een grote chaos. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger