Duitslandweb logo Duitslandweb

Tweede Kamer wil meer geld voor Frans en Duits

Kort nieuws - 25 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Tweede Kamer heeft de regering dinsdag opgeroepen om met een plan te komen om de schoolvakken Frans en Duits te 'redden'.  

Volgens de motie van CDA'er Harmen Krul is er een negatieve spiraal ontstaan bij de talen Frans en Duits, met dalende leerlingaantallen en te weinig nieuwe docenten, waardoor de vakken dreigen te verdwijnen. Krul noemt het een slechte ontwikkeling als toekomstige generaties de talen van de buurlanden niet spreken. Hij vraagt om een ambitieus plan, waarbij de regering ook de grensregio's en 'organisaties rondom buurtalen' zou moeten betrekken.  

De motie werd gesteund door de fracties van de SP, GroenLinks-PvdA, DENK, Volt, de PvdD, D66, de SGP, de ChristenUnie, het CDA, JA21, FVD en de PVV. Lees meer bij Tweedekamer.nl

Tags: onderwijs, Duits

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitse taal':

Een problematische beer

Een problematische beer

De Duitse minister Paus wordt voor 'Problembär' uitgemaakt, las columniste Inge Jooris in de Duitse media. Zijn haar dagen als minister geteld?


Lees meer

Vechten als ketellappers

Vechten als ketellappers

De Duitse regering heeft zo veel ruzie, het lijkt wel een bende 'Kesselflicker', zei een van de ministers. Columniste Inge Jooris legt uit wat hij bedoelt.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger