Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse huisartsen willen ziekmeldingen telefonisch

Kort nieuws - 28 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Huisartsen in Duitsland willen ziekmeldingen van werknemers snel telefonisch kunnen afhandelen. Een nieuwe wet moet dat ook mogelijk maken, maar een snelle invoering zit er niet in. Huisartsen vinden dat onbegrijpelijk.

Werknemers die zich ziek melden in Duitsland hebben een Krankschreibung van de huisarts nodig: een doktersbriefje waarin staat dat een persoon door ziekte is verhinderd. Daarvoor is in de regel een dokersbezoek nodig. Met het hoge aantal zieken hebben huisartsen momenteel te maken met volle wachtkamers. De Duitse huisartsenvereniging wil daarom dat het snel mogelijk wordt dat mensen per telefoon hun ziekmelding kunnen doorgeven. Dit gebeurde tijdens de coronapandemie ook, toen mensen vanwege besmettingsgevaar juist niet naar de praktijk mochten komen. De tijdelijke regeling liep in april dit jaar af. Afgelopen zomer besloot de Bondsdag dat het aanvragen van een Krankschreibung in de toekomst ook per telefoon kan. Dat wordt op zijn vroegst in januari 2024 ingevoerd. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger