Duitslandweb logo Duitslandweb

Habeck en Scholz: strijd tegen antisemitisme is burgerplicht

Kort nieuws - 6 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal antisemitische misdrijven is dit jaar toegenomen in Duitsland, blijkt uit cijfers van de Duitse politie. De cijfers zijn nog van voor de nieuwe uitbraak van geweld in Israël en de Palestijnse gebieden. Nadat vorige week vice-kanselier Robert Habeck een videoboodschap maakte die viraal ging - over de Duitse plicht jegens Israël - riep kanselier Scholz maandagmorgen in een Duitse krant alle burgers op om Joden in Duitsland te beschermen.

In het derde kwartaal van 2023 registreerde de politie volgens voorlopige cijfers 540 antisemitische misdrijven. Dat berichtte de Rheinische Post maandag. Het gaat om 14 geweldsincidenten. In 450 gevallen hadden de misdrijven een rechts-extremistische achtergrond. Lees meer bij Tagesschau

"Wie Joden in Duitsland aanvalt, valt ons allen aan. Daarom moeten we ons voor de bescherming van Joden in Duitsland inzetten, daar gaat het om Zivilcourage (burgermoed)", zei Scholz in de krant Mannheimer Morgen.

Vorige week verspreidde vice-kanselier Robert Habeck een videoboodschap via sociale media waarvoor hij in Duitsland en internationaal veel lof oogstte. Hij gaat daarin in op de speciale verantwoordelijkheid die Duitsland heeft om de staat Israël en Joden in Duitsland te beschermen.

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger