Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse economie kwakkelt

Kort nieuws - 25 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse economische groei is gestagneerd. Ook in het tweede kwartaal van 2023 liet het bruto binnenlands product (bbp) volgens het Duitse nationale statistiekbureau geen groei zien. 

 

Dit voorjaar was al sprake van een recessie na twee kwartalen economische krimp. De zomer heeft daarin nauwelijks verbetering gebracht.  De hoge inflatie zorgt voor minder consumptie en de export is minder dan gehoopt.

Ondernemers zien het somber in. De Ifo-index die maandelijks het ondernemersvertrouwen weergeeft, daalde voor de vierde maand op rij. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Buddenbreuk - 15 september 2023 09:07

Duitsland economische krimp is geen ramp maar noodzakelijk voor behoud van natuur, zij betalen de oorlog in Oekraïne met sancties tegen Rusland, zij worden gedwongen door sabotage en VS om geen gas meer te implementeren uit Rusland maar veel duurder gas uit de VS en Noorwegen af te nemen, de Duitse burgers zijn tegen sancties die mensen in Duitsland raakt en niet burgers in de VS, politieke dwang en dreigementen uit de VS is economische krimp wereldwijd, neutraal Duitsland is noodzakelijk

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger