Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse bouwsector in zwaar weer, meer faillissementen

Kort nieuws - 14 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De crisis in de Duitse bouwsector houdt aan. Afgelopen week gingen drie projectontwikkelaars failliet. Experts verwachten dat dat aantal zal toenemen. 

Het aantal bouwprojecten dat dit jaar in Duitsland van start ging daalde met 50 procent ten opzichte van eerdere jaren. De projecten waaraan wel werd begonnen, duren een stuk langer dan normaal.

Projectontwikkelaars begeleiden een bouwproject vanaf de aankoop van de grond tot aan de planning, financiering, realisatie en verkoop. Door de vele vertragingen in de bouwsector komen vooral de projectontwikkelaars in zwaar weer terecht. De snelheid waarmee de bedrijven Development Partner, Project-Gruppe en Euroboden vorige week failliet gingen verbaasde ook experts, al zijn de algehele verwachtingen somber. Niklas Köster, hoogleraar Vastgoedbeheer aan de Fresenius-Hochschule in Hamburg, verwacht dat zo'n 20 tot 30 procent van de kleine tot middelgrote projectontwikkelingsbedrijven zal verdwijnen, schrijft zakenkrant Handelsblatt. 

De branche is zelf ook debet aan de crisis in de bouwsector, schrijft Handelsblatt; projectontwikkelaars worden nu geconfronteerd met verkeerde beslissingen of risicovolle aankopen die in economisch betere tijden verborgen konden blijven. Lees meer bij Handelsblatt (betaalmuur) 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger