Duitslandweb logo Duitslandweb

Fabriek van Weck inmaakpotten failliet

Kort nieuws - 21 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het is zelfs een werkwoord geworden: wecken, oftewel inmaken, vernoemd naar fabrikant Weck van de beroemde glazen potten met de rubberen ring, de weckpotten. Dinsdag werd bekend dat het bedrijf faillisement heeft aangevraagd.

Het bedrijf J. Weck u. Co, opgericht in 1900 door Johann Weck en verkoper Georg van Eyck, had het patent op het inmaken van levensmiddelen. Groente en fruit kon veel langer worden bewaard door het te koken en vervolgens in steriele en luchtdichte glazen potten te bewaren. Georg van Eyck bleek goed in marketing en verkoop en bedacht het logo met de aardbei, dat ook nu nog op de glazen staat. 

Het bedrijf in Wehr in Baden-Württemberg en de fabriek in Bonn, Noordrijn-Westfalen, wilden dinsdag niet reageren op het nieuws over het faillisement. Volgens Duitse media hebben de hoge energieprijzen een rol gespeeld in het faillisement. De productie van glas kost veel energie. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Johanna Defreyne - 25 juli 2023 23:04

Jammer; einde van een tijdperk. Hopelijk een doorstart.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger