Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse regering compenseert Thomas-Cook-gedupeerden

Kort nieuws - 11 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering wil reizigers die een pakketreis hebben geboekt bij het inmiddels failliete Thomas Cook tegemoet komen in de kosten. Dat meldde de nieuwsredactie van omroep ARD woensdagmorgen.

De regering ziet zich geroepen bij te springen omdat ze wetten heeft gemaakt waar de klanten nu de dupe van zijn. De pakketreizen waren verzekerd bij Zurich Versicherung, maar dat zegt dat de verzekerde som veel te laag is. Dat is mogelijk omdat de Duitse regering bij de omzetting van Europese regels over verzekering van dit soort reizen, heeft vastgelegd dat reisbureaus de pakketreizen tot een maximum van 110 miljoen moeten verzekeren. Maar Zurich Versicherung heeft nu al voor 250 miljoen aan claims binnen en dat zijn nog niet alle schademeldingen. De verzekeraar betaalt de klanten daarom slechts een klein gedeelte van de kosten terug. Onder druk van dreigende procedures wil de bondsregering de consumenten tegemoet komen. De regering beslist naar verwachting vandaag of de regeling er komt. 

Thomas Cook ging eind september failliet. Alle reizen werden afgezegd. In Duitsland maken sommige onderdelen een doorstart, waardoor ongeveer de helft van de 2100 banen kan worden gered. Een deel van de reisbureaus wordt door Karstadt overgenomen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Hubertus Engels - 24 december 2020 10:08

Hellas zulken we heel veel geduld moeten hebben
Tot nu toe 2 x een beetje terug ontvangen van kaera
Van de Duitse staat al 2 x opgestuurd aangetekend
6 weken terug mijn bank gegevens moeten doorgeven

Reageer
Moon - 21 oktober 2020 10:42

Wel een compensatie ontvangen van 17% van verzekering Zürich. In juni alles in 3voud ingevuld aan de Duitse overheid gestuurd. Daar stond ook in dat je volgens mij tot 15 november aanspraak kon maken op je vergoeding. Dus uitbetalen zal pas na die tijd worden denk ik zo

Reageer
Roy van Gemert Moon - 16 december 2020 14:53

En al iets mogen ontvangen?
Ik heb alles door mijn Duits reisbureau laten invullen en opsturen alleen hebben zij het op 14 november opgestuurd terwijl ik het al enkele maanden gelden bij hun heb ingevuld.

IDA van bommel Moon - 30 oktober 2020 09:07

dag moon ,welke documenten heb je allemaal op gestuurd,je zou er mij echt mee geholpen hebben ,alvast bedankt

Ikke - 6 oktober 2020 11:36

September 2019 vakantie niet doorgegaan. Nog niets van vergoeding ontvangen. Al meer dan 1 jaar later.

Reageer
JM te Winkel - 25 juni 2020 18:36

Vorig jaar Oktober vakantie geboekt bij reisbureau Poot in Emmerich. Vandaag is het 25 juni 2020 en nog helemaal niets gehoord! Al wel 3 keer mijn bankgegevens moeten doorgeven maar helaas nog niets gehoord.

Reageer
Lydia Horbach Llano - 6 mei 2020 22:39

Vorig jaar september vakantie geboekt in reisbureau Vaals.
De onkosten op de dag van vandaag nog niet terug betaald, aan mijn moeder en tante.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger