Duitslandweb logo Duitslandweb

Leeuw in Berlijn blijkt vals alarm

Kort nieuws - 20 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De politie in Berlijn en Brandenburg heeft de zoektocht naar een mogelijk loslopende leeuw vrijdagmiddag gestaakt. De autoriteiten gaan ervanuit dat er geen leeuw is. (Geactualiseerd vrijdag om 14.40 uur)

De gemeenten Kleinmachnow, Stahnsdorf en Teltow in Brandenburg  - op de grens met de deelstaat Berlijn - werden donderdag vroeg in de ochtend gewaarschuwd via de waarschuwingssystemen dat er een loslopend roofdier was gezien. De brandweer meldde dat het vermoedelijk gaat om een leeuwin. Het zoekgebied werd later uitgebreid tot in de zuidelijke wijken van Berlijn. Bewoners werden opgeroepen hun huisdieren en vee in veiligheid te brengen en uit voorzorg binnen te blijven. De bossen ten zuiden van Berlijn moesten worden gemeden en met warmtecamera's en honderden agenten werd gezocht naar het beest.

Het dier werd in de nacht van woensdag op donderdag gezien door mensen op straat, die de politie alarmeerden en videobeelden maakten. Ook politie-agenten hebben het dier daarna gezien, zei een woordvoerder donderdag. Vrijdagmiddag zei de burgemeester van Kleinmachnow tijdens een persconferentie dat de beelden door experts zijn geanalyseerd en dat daarop geen leeuw of leeuwin te zien is. De beelden zijn niet nep, maar waarschijnlijk gaat het om een ander dier, volgens de burgemeester vermoedelijk een wild zwijn. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Astrid Brongers - 21 juli 2023 17:26

Waarschijnlijk is het gewoon een giraf geweest die op een of andere manier over het hoofd is gezien.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger