Duitslandweb logo Duitslandweb

Schröder, Krenz en Gauland op Russische ambassade Berlijn

Kort nieuws - 11 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Oud-kanselier Gerhard Schröder (SPD) heeft zich binnen en buiten zijn partij onmogelijk gemaakt door zijn vriendschap met de Russische president Poetin, van wie hij zich ook na de Russische inval in Oekraïne niet distantieerde. DInsdag was hij volgens Duitse media aanwezig op een ontvangst op de Russische ambassade in Berlijn ter gelegenheid van 9 mei, de dag waarop Rusland de overwinning op nazi-Duitsland viert. Ook andere Duitse politici vereerden de ambassade met een bezoek.

Twee belangrijke politici van de rechts-nationalistische Alternative für Deutschland (AfD), voorzitter Tino Chrupalla en erevoorzitter Alexander Gauland, waren ook op het feestje, net als Klaus Ernst van Die Linke. Ernst heeft zich eerder krachtig uitgesproken tegen de boycot van Russisch gas.

De krant Berliner Zeitung wist te melden dat ook Egon Krenz, de oud-voorzitter van de communistische partij in de DDR, op de ontvangst is gezien. De uitgever van de Berliner Zeitung, Holger Friedrich, was er overigens ook, liet hij via Twitter weten.

Chrupalla verdedigde zijn aanwezigheid tegenover Der Spiegel. Tot voor kort was 9 mei een gedenkdag waar Bondsdagleden van alle partijen aan mee deden. Deze dialoog moet je in oorlogstijd niet afbreken, vindt de AfD-voorzitter.

De SPD reageerde tegenover Der Spiegel ook op het opmerkelijke bezoek van Schröder aan de Russische ambassade: "Het standpunt van de SPD-top tegenover Gerhard Schröder is onveranderd duidelijk: Hij heeft zich met zijn houding politiek geïsoleerd." Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Beieren gaat op 8 oktober stemmen. Premier Söder prijst zijn deelstaat graag aan als het betere Duitsland. Hoe zit dat? En welke rol speelt Beieren in Duitsland?


Lees meer

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger