Duitslandweb logo Duitslandweb

Rapport: Duitse leger heeft tekort aan vrijwel alles

Kort nieuws - 15 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Wehrbeauftragte van de Bondsdag Eva Högl, een soort ombudsvrouw van het leger, waarschuwt in haar jaarlijkse rapportage over de toestand van het leger dat er veel moet verbeteren. De voorbeelden zijn schrijnend.

Het Duitse leger heeft een tekort aan de meest basale zaken, zoals uitrusting en werkende toiletten. Jarenlange bezuinigingen zijn daar debet aan. Maar ook de bureaucratische structuren moeten dringend op de schop, waarschuwt Högl. Van de 100 miljard die de regering in maart vorig jaar extra beschikbaar stelde, is nog geen cent uitgegeven, constateert Högl.

Defensie kan volgens de Wehrbeauftragte niet blijven werken volgens de procedures van de afgelopen jaren. Desnoods moeten die tijdelijk buiten werking worden gesteld. Als voorbeeld noemt ze de aanschaf van nieuwe helmen voor helikopterbemanning. Daar had het leger tien jaar voor nodig. Eerst moest worden afgestemd tussen landmacht, luchtmacht en marine wat de specificaties voor de helmen moeten zijn, daarna moest een ingewikkelde toelatingsprocedure worden doorlopen. Later dit jaar zullen de helmen die in 2013 al nodig waren dan eindelijk bij de manschappen aankomen.

Ook de kazernes zijn volgens Högl in erbarmelijke toestand. En in het huidige tempo zou het decennia duren voortdat daar verbetering in komt. Högl waarschuwt dat de 100 miljard extra niet genoeg is om de Bundeswehr weer op een acceptabel niveau te krijgen. Lees meer bij Tagesschau

 

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger