Duitslandweb logo Duitslandweb

Gigantisch aquarium geëxplodeerd in Berlijns hotel

Kort nieuws - 16 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In een hotellobby in Berlijn is vrijdagochtend vroeg een gigantisch glazen aquarium uit elkaar gesprongen. Grote hoeveelheden water zijn de straat op gestroomd en de lobby van het hotel ligt volledig in puin. Volgens de politie is de schade enorm. Twee personen raakten gewond.

Het geëxplodeerde vissenverblijf, genaamd 'AquaDom', bevond zich midden in de lobby van een hotel in de buurt van de Berlijnse Dom en was een populaire toeristische attractie. Het gaat om "het grootste vrijstaande cilindervormige aquarium ter wereld", schrijft het hotel op hun website.

Een politiewoordvoerder meldt dat er rond 5:45 uur een luide knal was te horen, waarna het aquarium met een miljoen liter water en 1500 tropische vissen leegstroomde. Alle hotelgasten zijn inmiddels geëvacueerd. 

De aangrenzende straat is afgezet, die ligt vol met brokstukken en dode vissen. Ook is door de klap de gevel van het hotel flink beschadigd geraakt. Momenteel wordt nog onderzocht of door de uitbarsting de draagconstructie van het hotel in gevaar is.

De oorzaak van de explosie is nog onbekend. Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen dat het om een aanslag zou gaan.  Lees meer bij rbb24 en Tagesspiegel

 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Berlijn':

'Flaniermeile': een boulevard richting de oppositie

'Flaniermeile': een boulevard richting de oppositie

Een stuk straat in het centrum van Berlijn is het symbool geworden van de wrevel tussen de Groenen en de SPD in de stad, schrijft columniste Inge Jooris.


Lees meer

Gat in Berlijn

Gat in Berlijn

Het imago van de Duitse hoofdstad heeft door een opeenstapeling van blunders een dieptepunt bereikt, stelt columnist Carsten Brzeski vast.


Lees meer

Pannenwahl: Berlijners opnieuw naar de stembus

Pannenwahl: Berlijners opnieuw naar de stembus

Een blamage! Bij de Berlijnse deelstaatverkiezingen ging vorig jaar zoveel mis dat de 'Pannenwahl' opnieuw moet.


Lees meer

Bevrijder/bezetter

Bevrijder/bezetter

Oude Sovjet-monumenten groeien door de oorlog in Oekraïne uit tot omstreden locaties, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger