Duitslandweb logo Duitslandweb

Bom uit Tweede Wereldoorlog ontploft in München; 4 gewonden

Kort nieuws - 2 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In München is woensdag een 250 kilo zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontploft. Daarbij zijn vier mensen  gewond geraakt. 

De explosie vond plaats tijdens bouwwerkzaamheden in een S-Bahn-tunnel, niet ver van het centraal station van München. De met 110 kilo TNT gevulde, Amerikaanse bom kwam tot ontploffing toen bouwvakkers in de grond aan het graven of boren waren, zo meldt de politie. Vier mensen raakten daarbij gewond, een van hen is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

Normaalgesproken wordt bij bouwwerkzaamheden altijd precies onderzocht waar blindgangers kunnen liggen, schrijft de Süddeutsche Zeitung. Waarom deze bom niet is ontdekt, is nog niet duidelijk. Nog geen twee maanden geleden werd er ook al een explosief uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in München. Die bom werd met succes onschadelijk gemaakt. Lees meer bij de Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Duitsland in 2022

Duitsland in 2022

Een mogelijke vaccinatieplicht, sluiting van de laatste kerncentrales en het voorzitterschap van de G7. Een vooruitblik op Duitsland in 2022.

Lees meer

Tijdlijn Duitsland in 2021

Tijdlijn Duitsland in 2021

Klik met deze tijdlijn door de belangrijkste gebeurtenissen van 2021. Een jaar van verkiezingen, corona en de overstromingsramp.

Lees meer

Afscheid Merkel: Nina Hagen als verzoeknummer

Afscheid Merkel: Nina Hagen als verzoeknummer

Merkel wordt donderdagavond in Berlijn uitgezwaaid met een 'Zapfenstreich', een eeuwenoude traditie.

Lees meer

Warum, wieso: is nudisme zo populair in Oost-Duitsland?

Warum, wieso: is nudisme zo populair in Oost-Duitsland?

In de serie 'Warum, wieso?' zoeken we alledaagse Duitse kwesties uit. Aflevering 8: Oost-Duitsland en de Freikörperkultur

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger