Duitslandweb logo Duitslandweb

Hof: Banken mogen 'Bausparvertrag' opzeggen

Kort nieuws - 22 februari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Bundesgerichtshof, de hoogste Duitse rechtbank, heeft dinsdag besloten dat banken onder bepaalde voorwaarden oude spaarregelingen voor het financieren van een woning, de in Duitsland zeer bekende Bausparverträge, mogen opzeggen. De Bausparverträge zijn erop gericht dat mensen een bepaald bedrag bij elkaar sparen voordat ze een hypotheek krijgen. De hypotheekrente is dan gunstiger. In Duitsland zijn ongeveer 30 miljoen van deze verdragen, volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Maar omdat met de huidige lage rente op spaargeld, de rente op deze Verträge erg gunstig is, laten veel mensen de regeling gewoon doorlopen, al hebben ze het benodigde geld allang bij elkaar gespaard. De rechter heeft nu beslist dat de regeling daarvoor niet is bedoeld en banken verdragen die de gewenste spaarsom hebben bereikt, mag opzeggen. Lees meer bij Frankfurter Allgemeine Zeitung 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger