Duitslandweb logo Duitslandweb

Auto rijdt in op voetgangers in Berlijn

Kort nieuws - 8 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een 29-jarige man is in Berlijn met zijn auto in een groep voetgangers gereden. Hij kwam tot stilstand in een etalage en werd door omstanders aan de politie overgedragen. Een persoon is overleden, zes anderen verkeren in levensgevaar en nog eens drie mensen raakten zwaar gewond. Een onbekend aantal mensen heeft lichte verwondingen.

Of de man met opzet op de mensen inreed of dat er sprake is van een ongeluk, is nog niet duidelijk. Het incident gebeurde op de Kurfürstendamm, waar die overgaat in de Tauentzienstrasse. Dit is dicht bij de plek waar in 2016 een terrorist met een vrachtwagen op een kerstmarkt inreed. 

Bij de dode gaat het om een lerares uit Hessen die met een schoolklas op bezoek was in Berlijn, heeft de Berlijnse deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Iris Spranger gezegd. Onder de gewonden zouden meerdere scholieren en een leraar zijn.

De bestuurder van de Renault Clio die op de menigte inreed, is volgens de politie een Armeens-Duitse man uit Berlijn. Hij was bekend bij de politie, maar geldt hij niet als extremist, meldt Der Spiegel. De man wekte bij zijn arrestatie een verwarde indruk, schrijft de Tagesspiegel. In de auto zouden volgens  deelstaatminister Spranger pamfletten zijn gevonden. Daarin zou de man zich over Turkije uitlaten, zei ze. In tegenstelling tot een bericht van de Bild Zeitung en persbureau dpa is er geen bekentenis in de auto gevonden, liet ze weten. Lees meer bij Der Tagesspiegel en Der Spiegel

Tags: Berlijn

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Vooruitblik: Duitsland in 2023

Vooruitblik: Duitsland in 2023

De oorlog in Oekraïne en de energiecrisis zullen in 2023 grote thema’s blijven. In Berlijn worden de verkiezingen van 2021 overgedaan. Een overzicht.


Lees meer

Duitsland 2022: Jaar van de 'Zeitenwende'

Duitsland 2022: Jaar van de 'Zeitenwende'

Van 'Zeitenwende' tot energiecrisis: een terugblik op het Duitse nieuws van het afgelopen jaar.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitse Updates: Reichsbürger

Podcast Achtung! Duitse Updates: Reichsbürger

Wie zijn de samenzweerders, die een gewapende staatsgreep wilden plegen in Duitsland?


Lees meer

Waarom Prinz Reuß geen echte prins is

Waarom Prinz Reuß geen echte prins is

Adellijke titels zijn in Duitsland alleen nog voor de sier.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger