Duitslandweb logo Duitslandweb

Auto rijdt in op voetgangers in Berlijn

Kort nieuws - 8 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een 29-jarige man is in Berlijn met zijn auto in een groep voetgangers gereden. Hij kwam tot stilstand in een etalage en werd door omstanders aan de politie overgedragen. Een persoon is overleden, zes anderen verkeren in levensgevaar en nog eens drie mensen raakten zwaar gewond. Een onbekend aantal mensen heeft lichte verwondingen.

Of de man met opzet op de mensen inreed of dat er sprake is van een ongeluk, is nog niet duidelijk. Het incident gebeurde op de Kurfürstendamm, waar die overgaat in de Tauentzienstrasse. Dit is dicht bij de plek waar in 2016 een terrorist met een vrachtwagen op een kerstmarkt inreed. 

Bij de dode gaat het om een lerares uit Hessen die met een schoolklas op bezoek was in Berlijn, heeft de Berlijnse deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Iris Spranger gezegd. Onder de gewonden zouden meerdere scholieren en een leraar zijn.

De bestuurder van de Renault Clio die op de menigte inreed, is volgens de politie een Armeens-Duitse man uit Berlijn. Hij was bekend bij de politie, maar geldt hij niet als extremist, meldt Der Spiegel. De man wekte bij zijn arrestatie een verwarde indruk, schrijft de Tagesspiegel. In de auto zouden volgens  deelstaatminister Spranger pamfletten zijn gevonden. Daarin zou de man zich over Turkije uitlaten, zei ze. In tegenstelling tot een bericht van de Bild Zeitung en persbureau dpa is er geen bekentenis in de auto gevonden, liet ze weten. Lees meer bij Der Tagesspiegel en Der Spiegel

Tags: Berlijn

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

‘Wat als extreem-rechts Duitsland regeert?’

‘Wat als extreem-rechts Duitsland regeert?’

Interview met Nora Burgard-Arp. Haar roman 'Wir doch nicht' beschrijft een toekomst waarin extreemrechts het voor het zeggen heeft.


Lees meer

De nieuwe Berlijnse tweedeling

De nieuwe Berlijnse tweedeling

De verkiezingsuitslag in Berlijn legde een nieuwe deling bloot in de hoofdstad, ziet columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Wolf polariseert ook in Duitsland

Wolf polariseert ook in Duitsland

De Duitse regering probeert met een dialoogreeks over de wolf de bescherming van wolf en schaap in balans te brengen.


Lees meer

Dansen uit protest op Goede Vrijdag

Dansen uit protest op Goede Vrijdag

Dansen is verboden op Goede Vrijdag in Duitsland. Niet-gelovigen grijpen dat verbod aan voor vrolijk verzet.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger