Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland discussieert over vuurwerkverbod na geweld

Kort nieuws - 2 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tijdens de nieuwjaarsnacht zijn in meerdere Duitse steden hulpverleners belaagd en verwond. Alleen al in Berlijn raakten volgens de politie 33 brandweer- en politiemensen gewond. Ook raakten meerdere mensen zwaar gewond door vuurwerk. Het geweld en de ongelukken heeft de discussie over een vuurwerkverbod aangezwengeld.

In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen raakten volgens de autoriteiten 42 politiemensen gewond, voornamelijk doordat ze werden bekogeld met vuurwerk. Ook in Hamburg en Mannheim waren ernstige ongeregeldheden. In Leipzig is een 17-jarige jongen aan verwondingen door vuurwerk overleden.

Volgens politie en brandweer had het geweld tegen hulpverleners dit jaar een ongekende intensiteit. In Berlijn werden mensen en voertuigen beschoten met vuurwerk uit alarmpistolen. Ook probeerden relschoppers brandweerwagens te plunderen.

Minister Nancy Faeser van Binnenlandse Zaken toonde zich geschokt en kondigde aan dat de daders zwaar gestraft zullen worden. De politievakbond wil meer cameratoezicht bij inzetten en een algemeen vuurwerkverbod. De partijen CDU en FDP zijn tegen een vuurwerkverbod. Ze willen de vele mensen die verantwoord met vuurwerk omgaan niet de dupe laten zijn. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger