Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland wil Polen steunen met luchtafweersysteem

Kort nieuws - 21 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland wil Polen na de raketinslag vorige week in de buurt van de Oekraïense grens steunen met een luchtafweersysteem en gevechtsvliegtuigen. Dat heeft minister van Defensie Christine Lambrecht gezegd. 

"We hebben Polen aangeboden om te helpen bij de bescherming van het luchtruim, met onze eurofighters en met Patriot-luchtafweersystemen", aldus Lambrecht tegen een aantal Duitse regionale kranten. Polen neemt het aanbod graag aan, heeft de Poolse minister van Buitenlandse Zaken laten weten. Duitsland levert al gevechtsvliegtuigen en luchtafweersystemen aan Slowakije.

Vorige week kwamen bij een raketinslag op Pools grondgebied twee mensen om het leven. Het Westen gaat ervan uit dat het een Oekraïense luchtdoelraket was, die was ingezet tegen Russische aanvallen. Oekraïne ontkent dat, volgens president Zelensky was het een Russische raket die in Polen is ingeslagen. Hoe dan ook moet de NAVO als consequentie van de raketinslag meer doen voor de luchtverdediging, aldus Lambrecht. Dat geldt volgens de Duitse minister in het bijzonder voor NAVO-landen als Polen, Slowakije en de Baltische staten, die direct aan Rusland of Oekraïne grenzen. Lees meer bij Der Spiegel en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

In Oost-Duitsland zwelt het protest tegen het Duitse energie- en Ruslandbeleid aan. Waarom juist daar?


Lees meer

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Door de oorlog in Oekraïne sneuvelt het ene heilige huisje na het andere in Duitsland. Gesprek over de Duitse positie in deze crisis.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger