Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederlandse kabinetsdelegatie in Berlijn voor klimaatoverleg

Kort nieuws - 3 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Nederlandse premier Rutte en een kabinetsdelegatie worden op 4 oktober ontvangen in het Kanzleramt, het kantoor van Olaf Scholz, om met de kanselier en enkele van zijn ministers te overleggen over klimaat en energie.

De Duitse en de Nederlandse regering houden met enige regelmaat bilaterale regeringsconsultaties. In 2019 hadden ze voor het eerst zulk overleg specifiek over klimaatbescherming.

Volgens het persbericht zullen de ministers elkaar informeren over voorbeelden op het gebied van innovatie en elektrische voertuigen. Ook spreken de bewindslieden over energiezekerheid, de prioriteiten bij het behalen van de klimaatdoelen van de EU en de aankomende klimaatconferentie COP27. 

De Nederlandse bewindslieden die dinsdag in Berlijn aanschuiven zijn minister Jetten voor Klimaat en Energie, minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat, minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat.

Van de Duitse regering is aanwezig: minister Habeck van Economie en Klimaat, minister Schulze voor Economische Betrekkingen en Ontwikkelingssamenwerking, staatssecretaris Höppner voor Digitale zaken en Transport, minister Stark-Watzinger van Onderwijs en Onderzoek, staatssecretaris Luhrmann voor Europa, staatssecretaris Tidow voor Milieu, Natuurbehoud, Nucleaire Veiligheid en Consumentenbescherming en staatssecretaris Gatzer van Financiën. Lees meer op Rijksoverheid.nl

(Dit bericht is eerder gepubliceerd op 29 september)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'

De nieuwe Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Ronald van Roeden, vertelt in deze podcast over zijn werk en wat hij wil bereiken in de Duits-Nederlandse samenwerking.


Lees meer

Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten

Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten

Pas eind 2023 komt er onder Duitse druk een visverbod bij de Haringvlietdam om trekvissen te beschermen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger