Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland praat met Noordrijn-Westfalen over samenwerking

Kort nieuws - 25 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Deze week spreken ministers van de Nederlandse regering met hun ambtgenoot van de deelstaatregering in Noordrijn-Westfalen (NRW) over Nederlands-Duitse samenwerking. Het zijn de tweede regeringsconsultaties tussen Nederland en NRW, de eerste waren in 2018. 

Eigenlijk zou deze woensdag het gesprek tussen premier Mark Rutte en deelstaatpremier Armin Laschet plaatsvinden en zou een gezamenlijke verklaring worden gepubliceerd. Maar dit gesprek moest om 'agendatechnische redenen' worden uitgesteld, aldus een woordvoerder van het ministerie van Algemene Zaken. In Duitsland vergaderen de deelstaatpremiers vandaag met de bondsregering over het verlengen van de gedeeltelijke lockdown en ook premier Laschet is daar bij.

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Herbert Reul van Binnenlandse Zaken van NRW maakten woensdag bekend dat vanaf volgend jaar een nieuwe grensoverschrijdende politie-eenheid van start moet gaan.

Verder wordt deze week gesproken over het coronabeleid en thema's als betere spoorverbindingen, fietsverkeer, uitwisseling van studenten, grensoverschrijdende zorg en steunmaatregelen voor de cultuursector.

Lees ook op Duitslandweb: Rutte in Noordrijn-Westfalen voor betere samenwerking (19 november 2018) 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger