Duitslandweb logo Duitslandweb

Co-voorzitter Die Linke stapt op

Kort nieuws - 21 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Co-voorzitter Susanne Hennig-Wellsow van de Duitse politieke partij Die Linke heeft per direct haar functie neergelegd. Ze vindt dat de partij vernieuwd moet worden en dat daarvoor nieuwe gezichten nodig zijn. Ook wil ze meer tijd hebben voor haar zoon.

Hennig-Wellsow trad in februari 2021 aan als voorzitter van de partij, samen met Janine Wissler. Wissler gaat volgens de Süddeutsche Zeitung voorlopig alleen verder als voorzitter.

Die Linke verkeert in een crisis na slechte verkiezingsuitslagen, ruzies binnen de partij en sinds vorige week een metoo-schandaal in de Hessische afdeling. Daar was Wissler tot vorig jaar fractievoorzitter in het deelstaatparlement. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger