Duitslandweb logo Duitslandweb

Ruim 15.000 mensen bij vredesconcert in Berlijn

Kort nieuws - 21 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij een vredesconcert bij de Brandenburger Tor in Berlijn waren zondag ruim 15.000 mensen aanwezig. President Zelensky van Oekraïne sprak de menigte via een videoboodschap toe.

De vredesdemonstratie 'Sound of peace' in Berlijn was een protest tegen de Russische inval in Oekraïne. Rond de 50 artiesten traden op bij de Brandenburger Tor, van 's middags tot 's avonds laat. Onder hen David Garrett, Marius Müller-Westernhagen, Mia, Mark Foster, Peter Maffay, Sarah Connor en Silbermond. Ook Natalia Klitschko, de vrouw van de burgemeester van Kiev, was aanwezig. Ze sprak de mensen toe en zong het lied 'Better days'.  

De Oekraïense president Zelensky begon zijn videoboodschap aan de demonstranten met het geluid van het luchtalarm, dat hij afspeelde op zijn mobiele telefoon. "Met dit geluid leven wij al 25 dagen", zei hij. "We horen het urenlang, dagenlang en wekenlang." Hij riep de mensen op zich ervoor in te zetten dat Oekraine lid van de EU wordt en pleitte ervoor de handelsbetrekkingen met Rusland stop te zetten.

De politie schatte het aantal deelnemers op ruim 15.000. Op zaterdag waren in Hamburg en Frankfurt am Main ook duizenden mensen aanwezig bij grote protestacties tegen de oorlog. Lees meer bij rbb en Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een andere 9 november

Een andere 9 november

9 november stond dit jaar in het teken van het geweld tegen Joden in 1938. De val van de Muur verdween naar de achtergrond, merkte columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

De nieuwe Berlijnse tweedeling

De nieuwe Berlijnse tweedeling

De verkiezingsuitslag in Berlijn legde een nieuwe deling bloot in de hoofdstad, ziet columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger