Duitslandweb logo Duitslandweb

Meer vrouwen in bestuursfuncties bij grootste Duitse bedrijven

Kort nieuws - 7 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nog nooit zaten er zoveel vrouwen in de besturen van grote Duitse beursgenoteerde bedrijven. Dit meldde het consultancybureau Russell Reynolds maandag.

Van de nieuw aangestelde bestuursleden bij bedrijven in de DAX-index was afgelopen jaar 42 procent vrouwelijk. Hierdoor steeg het aandeel vrouwelijke bestuursleden van 15 naar 19 procent. De verwachting is dat dit aandeel in april 2022 de 20 procent zal passeren.  De DAX is de belangrijkste index aan de beurs van Frankfurt.

De stijging komt niet uit de lucht vallen. Vorig jaar is er een wet aangenomen die de grootste Duitse bedrijven ertoe verplicht meer vrouwen aan te nemen in de bestuursraden. In dit Zweite Führungspositionen-Gesetz staat dat bedrijven met raden van bestuur met meer dan drie leden voortaan bij nieuwe benoemingen moeten zorgen dat er minstens één vrouw in de Raad van Bestuur zit. Het gaat dan alleen om de grootste beursgenoteerde bedrijven en ondernemingen waarin werknemers via de raad van toezicht medezeggenschap hebben.

Overigens is er bij bedrijven die niet in deze categorie vallen geen grote stijging te zien. Bij de bedrijven die vertegenwoordigd zijn op de MDAX, de index voor middelgrote bedrijven, steeg het aandeel vrouwen in de top slechts van 11 naar 11,7 procent. Bij deze vijftig bedrijven werden in 2021 slechts vijf vrouwen tot bestuurslid benoemd. Lees meer bij Manager Magazin

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger