Duitslandweb logo Duitslandweb

Premier Rutte haalt banden met Duitsland aan

Kort nieuws - 13 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Nederlandse premier Mark Rutte is vandaag op kennismakingsbezoek bij kanselier Olaf Scholz in Berlijn. Woensdag sprak hij al met de premier van de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen, Hendrik Wüst.

Rutte is maandag beëdigd als premier van zijn vierde kabinet en reist traditiegetrouw direct naar Berlijn. Voor het eerst is dat niet een bezoek aan Merkel, maar aan haar opvolger, Scholz. Rutte wordt met militaire eer onthaald en zal met Scholz spreken over Europese en internationale kwesties en over de Duits-Nederlandse samenwerking. De gezamenlijke persconferentie vanaf 16.30 uur is via een livestream te volgen. 

Woensdag had Rutte een online-ontmoeting met minister-president Wüst (CDU) van Noordrijn-Westfalen. Wüst is nog maar enkele maanden in functie, hij volgde Armin Laschet op. Noordrijn-Westfalen is met 18 miljoen inwoners politiek en economisch gezien een belangrijke deelstaat en voor Nederland een belangrijke economische partner. Volgens premier Rutte sprak hij met Wüst onder meer over een betere samenwerking op gebied van kennis, innovatie en verduurzaming. 

Ook spraken de twee over de samenwerking in de coronapandemie via de Cross-Border Taskforce laat minister-president Wüst in een persbericht weten. Hij laat weten blij te zijn dat het belang van de samenwerking met Noordrijn-Westfalen expliciet wordt genoemd in het Nederlandse regeerakkoord. Lees meer bij Landesregierung NRW

 

 

Reacties

Peter - 13 januari 2022 15:26

Gooi die corona regels weg! Gewoon alles weer de oude normaal leven laten worden.

Want dit is geen doel om te bezwaren met deze pandemie. Tijd voor endimie en vlink versoepeling komen en iedereen welkom zijn of ze gevaccineerd zijn of niet, vrij voor iedereen!

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'

De nieuwe Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Ronald van Roeden, vertelt in deze podcast over zijn werk en wat hij wil bereiken in de Duits-Nederlandse samenwerking.


Lees meer

Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten

Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten

Pas eind 2023 komt er onder Duitse druk een visverbod bij de Haringvlietdam om trekvissen te beschermen.


Lees meer

Scholz en Rutte spreken over oorlog en energie

Scholz en Rutte spreken over oorlog en energie

Scholz benadrukte in Den Haag de goede Duits-Nederlandse samenwerking.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger