Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse vaccinatiecommissie adviseert nu ook jongeren te prikken

Kort nieuws - 16 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse vaccinatiecommissie StiKo adviseert nu ook jongeren van 12 tot en met 17 jaar oud te vaccineren tegen het coronavirus. Tot nu toe luidde het advies om alleen jongeren met een verhoogd risico te vaccineren.

De Duitse vaccinatiecommissie StiKo laat weten dat volgens "de huidige kennisstand de voordelen van de vaccinatie opwegen tegen het risico van zeer zeldzame vaccinatiebijwerkingen". 

In juni benadrukte de StiKo nog dat het vaccin weliswaar volledig veilig is, maar dat er wat jongeren betreft nog te weinig data en ervaringen waren om een oordeel over mogelijke bijwerkingen te kunnen geven. Dat is nu na beoordeling van nieuwe wetenschappelijke studies en gegevens veranderd, aldus de StiKo. 

De Europese toelatingsinstantie EMA heeft het mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer eind mei al toegelaten voor alle jongeren van 12 jaar en ouder. In Nederland heeft de Gezondheidsraad dat advies overgenomen. In Duitsland waren met de toelating van de EMA de vaccins ook toegelaten, maar er was dus nog geen algemeen vaccinatie-advies van de StiKo. Minister van Gezondheid Jens Spahn liet wel al eind mei weten dat hij ook zonder advies van de vaccinatiecommissie graag ziet dat jongeren zich laten inenten. Die keuze konden ouders en kinderen al samen met hun arts maken. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger