Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland begint met vaccineren kinderen 5 tot 12 jaar

Kort nieuws - 13 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland begint vanaf vandaag met het vaccineren van kinderen van vijf tot en met elf jaar oud. De Duitse vaccinatiecommissie StiKo adviseert om kinderen met een onderliggend lijden te vaccineren.

Ook ouders van gezonde kinderen kunnen tot een vaccinatie besluiten. De kinderen worden geprikt met het vaccin van Biontech/Pfizer, ze krijgen een kleinere dosis dan volwassenen. In totaal zijn er 2,2 miljoen vaccindoses beschikbaar gesteld.

Volgens minister van Onderwijs Bettina Stark-Watzinger (FDP) is het vaccineren van kinderen een "belangrijke bijdrage" aan het open houden van de scholen. Lees meer bij Tagesschau.de

Het RKI, het Duitse RIVM, meldt vandaag 21.743 nieuwe besmettingen. De Sieben-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in zeven dagen, is verder gedaald naar 389,2. Een week geleden was de incidentie nog 441,9. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Sylvia Weyling - 14 februari 2022 23:00

Geldt dit ook voor kinderen van 8 jaar die 1 dosis hebben gekregen omdat dit volgens de ggd in Nederland voldoende is wanneer een kind hersteld is van corona? Voor de Nederlandse regels is hij nl volledig gevaccineerd. Hij kan ook geen 2e vaccinatie krijgen.

Reageer
André Ordas - 25 januari 2022 21:08

Dank je wel voor het heldere antwoord.
Dit betekent dus dat het als Nederlander niet mogelijk is met een 6 jarig kind in Duitsland voor één nacht te overnachten, gezien bij ons een kind vooralsnog maar één vaccinatie gehad kan hebben.

Reageer
Andre Ordas - 25 januari 2022 09:11

Hallo,
Hoe zit het met reizende kinderen uit bijvoorbeeld NL? In de reisbeperkingen staat dat iedereen vanaf 6 jaar volledig ingeënt moet zijn om te kunnen overnachten. Maar volledig houdt in twee prikken en een booster, dus drie prikken. Geldt dit aantal van drie prikken ook voor een 6 jarige? Dat is namelijk niet haalbaar. Kinderen krijgen namelijk één speciale dosis Pfizer.
Ik hoor graag van u.

Reageer
Wiebke Pittlik Andre Ordas - 25 januari 2022 11:18

Totnogtoe gold: volledig gevaccineerd (Grundimmunisiert) is twee prikken. De derde is de Auffrischimpfung. Voor het inreizen in Duitsland werd totnutoe Grundimmunisierung gevraagd, dus twee prikken. De booster is nodig om zonder test in de horeca e.d. te kunnen.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger