Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland plant extra vaccinatie voor risicogroepen

Kort nieuws - 3 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Duitsland krijgen risicogroepen vanaf september de mogelijkheid om een derde vaccinatie tegen corona krijgen. Ook wordt het aanbod voor vaccinatie aan tieners tussen 12 en 17 jaar uitgebreid. 

In Duitsland is, anders dan in Nederland, geen algemeen advies om kinderen vanaf twaalf jaar te vaccineren tegen Covid-19. (Lees ook: Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen) De Ständige Impfkommission (StiKo) adviseert om in de leeftijdsgroep alleen kinderen met een verhoogd risico te vaccineren. Volgens de StiKo is nog onvoldoende bekend over mogelijke bijwerkingen bij kinderen.

Minister van Gezondheid Jens Spahn roept jongeren wel op om zich te laten vaccineren. Ze mogen al een prik gaan halen, er is genoeg vaccin. Maar niet alle regionale vaccinatiecentra deden tot nu toe mee aan het vaccineren van tieners. De gezondheidsministers van alle deelstaten hebben nu met Spahn afgesproken dat overal ook kinderen kunnen worden gevaccineerd. Ze moeten wel toestemming van de ouders of verzorgers hebben en een voorlichtingsgesprek met een arts hebben gehad.

Omdat bij kwetsbaren de vaccinatie soms minder goed werkt, en omdat die het langst geleden zijn gevaccineerd, kunnen deze groepen vanaf september een derde vaccinatie krijgen. Ook Duitsers die AstraZeneca of Janssen hebben gekregen, komen voor een derde prik met Moderna of Biontech/Pfizer in aanmerking. Lees meer bij Tagesspiegel 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger