Duitslandweb logo Duitslandweb

Steun voor door watersnood getroffen ondernemingen

Kort nieuws - 5 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bedrijven die door de watersnood van juli zijn getroffen, hoeven tot oktober geen faillissement aan te vragen. Dat heeft de bondsregering bekend gemaakt. Ook is er tot nu toe al 149 miljoen euro opgehaald met de benefietactie 'Aktion Deutschland hilft'.

"Door de zware regenval en het hoogwater zijn ook ondernemingen buiten hun schuld om in financiële nood geraakt", aldus minister van Justitie Christine Lambrecht. Daarom wil de bondsregering de verplichting tot het aanvragen van een faillissement opschorten tot eind oktober. Ook wordt er een eventuele verlenging tot maart 2022 overwogen.

Minister van Financiën en SPD-lijsttrekker Olaf Scholz sprak tijdens een bezoek aan de getroffen regio over de voorgestelde maatregel. De bedoeling is dat ondernemingen daardoor de tijd krijgen om gebruik te maken van economische hulp en om te reageren op opgelopen schade. De plannen moeten nog door de bondsdag worden goedgekeurd. Lees meer bij Der Spiegel

Met de benefietactie 'Aktion Deutschland hilft' is inmiddels al 149 miljoen euro opgehaald. Dat liet een woordvoerder van de actiegroep die zich inzet voor de getroffenen van de watersnood, afgelopen vrijdag weten. Het opgehaalde geld zal nu plaatselijk worden verdeeld, zo zei de voorzitter van de actiegroep in gesprek met radio WDR.

Ondertussen is het aantal dodelijke slachtoffers van de watersnood opgelopen naar boven de 180. In Noordrijn-Westfalen wordt niemand meer vermist, in Rijnland-Palts zijn nog altijd 17 mensen niet gevonden. Van de 141 gemelde doden in laatsgenoemde deelstaat zijn er nog altijd 26 niet geïdentificeerd. Lees meer bij Tagesschau en bij Rheinische Post

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger