Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland wordt weer hoogrisicogebied voor Duitsland

Kort nieuws - 23 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nederland geldt vanaf dinsdag weer als hoogrisicogebied (Hochinzidenzgebiet) voor Duitsland. Dat heeft het Robert Koch Institut vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Wie inreist uit hoogrisicogebieden, moet in Duitsland 10 dagen in quarantaine. Die quarantaine kan op de vijfde dag worden beëindigd door een negatieve coronatest. Mensen die volledig zijn gevaccineerd en hun laatste prik meer dan twee weken geleden kregen, hoeven niet in quarantaine. Ze moeten zich wel aanmelden via Einreiseanmeldung.de en daar hun vaccinatiebewijs uploaden. Zolang ze dit niet hebben gedaan, geldt ook voor hen de quarantaineplicht.

Wie inreist uit een Hochinzidenzgebiet moet al bij de grens een negatieve test of vaccinatiebewijs kunnen laten zien. Dit geldt voor iedereen ouder dan zes jaar, ook voor uit Nederland terugkerende Duitsers. Wie per bus of trein inreist, moet bij het instappen kunnen laten zien dat hij of zij gevaccineerd, genezen of negatief getest is.

De quarantaine geldt voor niet-gevaccineerden van alle leeftijden. De quarantaine geldt niet voor transitverkeer; doorreis zonder overnachting. Wie slechts op doorreis door Duitsland komt en het land zo snel mogelijk weer verlaat, is ook uitgezonderd van de testplicht.

Grenswerkers moeten zich twee keer per week laten testen, blijkt uit de Einreiseverordnung. Uit deze verordening is ook op te maken dat de aanmeld- en quarantaineplicht niet geldt voor een kort bezoek van minder dan 24 uur over de grens of een bezoek van minder dan 72 uur aan eerste- of tweedegraads familie of een levenspartner. Een coronatest bij inreizen is dan wel verplicht voor niet-gevaccineerden.

Behalve Nederland, wordt ook Spanje, inclusief de Balearen en de Canarische Eilanden, vanaf dinsdag hoogrisicogebied.

Zie ook de lijst met risicogebieden van het RKI en lees onze veelgestelde vragen

Zie ook de website Wijsopreis van de Nederlandse overheid

De corona-inreisverordening is ook beschikbaar in het engels

Reacties

Linda - 23 juli 2021 17:02

Als je niet gevaccineerd bent, moet je dan sowieso in quarantaine ook wanneer je een negatieve PCR test kunt laten zien? Het staat er enigszins dubbel nu.

Reageer
Wiebke Pittlik Linda - 23 juli 2021 18:25

Dat klopt. Je moet testen voor vertrek naar Duitsland en dan daar in quarantaine, minstens vijf dagen. Groet, de redactie

Kerstin Linda - 23 juli 2021 17:20

Ja dit vraag ik me ook af, want dat is een beetje onduidelijk

johan de jong - 23 juli 2021 16:58

Beetje onduidelijk, maar ik maak hieruit op dat voor een doorreis (dus in 1 dag door naar bv oostenrijk) je ook een negatieve test nodig bent?

Reageer
Ar johan de jong - 23 juli 2021 19:53

Jahoor,nothing on de hand

Anouska - 23 juli 2021 16:56

Wij hebben geboekt voor 26 juli. Gelden dan de oude regels nog met testen en geen quarantaine?

Reageer
Ar Anouska - 23 juli 2021 19:54

Inderdaad,gewoon de oude regels

Marleen - 23 juli 2021 16:50

Huh? In het voorjaar was Nederland ook hoog risico, maar toen hoefde je niet in quarantaine?? Maar nu wel? En als je 1 prik hebt gehad en een negatieve test bij aankomst kan laten zien en bij registratie? Je gaat me nu toch niet vertellen dat, omdat ik op 22 juni niet als een hongerige 20-er naar de Janssen hotline heb gebeld, ik nu mijn week Duitsland in het water zie vallen? Waar gaat dit over? Frankrijk ook al gecancelled en nu dan maar wat in thuisland moet zoeken? Advies? Iets?

Reageer
Willem Marleen - 23 juli 2021 19:39

Lekker gaan rijden en niets van aantrekken. Een ieder die een vaccin wil nemen, lekker doen. Ik laat me niet dwingen om een vaccin te nemen.

Mieke - 23 juli 2021 16:43

Als je vliegt vanuit Spanje naar Duitsland (en daarna meteen door naar Nederland) is de geldigheidsduur van een antigeentest nog steeds 48 uur?

Reageer
Ar Mieke - 23 juli 2021 16:47

Dat is geen probleem,dan gelden de regels zoals ze er nu voorstaan

J. - 23 juli 2021 16:29

Welke regels gelden er voor niet-volledig gevaccineerde mensen die vandaag, zaterdag, zondag of maandag inreizen naar Duitsland? Moeten zij vanaf dinsdag alsnog in quarantaine (+5 dagen vanaf het moment van inreizen)?

Reageer
t J. - 23 juli 2021 16:53

Dat vraag ik me ook af! De regels gelden vanaf dinsdag dus ik neem aan dat iedereen die ervoor aankomt op bestemming de regels hebben die op dat moment gelden. Wij gaan zelf maandag

Marika - 23 juli 2021 16:03

Wij rijden zondag 25 juli a.s naar Dresden
Als de regels met ingang van zondag aanstaande veranderen en we vertrekken een dag eerder geldt de quarantaine dan ook?

Reageer
Roxane - 23 juli 2021 15:10

Een oproep aan de mensen hier in de reacties: voor het Parool zoeken wij mensen uit regio Amsterdam die de dupe zijn van deze mogelijke nieuwe maatregelen. Wilt u hierover vertellen? Mail naar redactie@parool.nl.

Reageer
Bianca - 23 juli 2021 14:48

Hoe zit het als je nog niet lang genoeg gevaccineerd bent en 23 juli een negatieve test kan tonen. We hoeven na de test niet meer in quarantaine. Als je dan al in Duitsland bent en ze passen de regels aan, moet je dan alsnog in quarantaine? En voor hoe lang? En is dat haalbaar voor een gezin met jonge kinderen onder de 6 op de camping in een tent?

Reageer
R.S - 23 juli 2021 14:19

Ik heb een corona besmetting doorgemaakt en heb mijn verplichte vaccinatie in junj gehad. Zou dus op 'groen' moeten staan in HET digitale bewijs van de overheid. Heb echter een vrijwillige tweede vaccinatie gedaan. En nu nemen ze DIE datum (2de vaccinatie deze week) als uitgangspunt. Daardoor sta ik nu dus twee weken (wachttijd na vaccinatie) op rood. Terwijl ik met 1 dosis al volledig gevaccineerd was. De overheid verstrekt onjuiste info op formele documenten die ik nodig heb te kunnen reizen.

Reageer
Pietje R.S - 23 juli 2021 16:49

Gewoon de coronacheck app verwijderen en even het herstelbewijs downloaden. Dan kan je ook duutsland in

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reis- en coronaregels in Duitsland.

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger