Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland wordt weer hoogrisicogebied voor Duitsland

Kort nieuws - 23 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nederland geldt vanaf dinsdag weer als hoogrisicogebied (Hochinzidenzgebiet) voor Duitsland. Dat heeft het Robert Koch Institut vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Wie inreist uit hoogrisicogebieden, moet in Duitsland 10 dagen in quarantaine. Die quarantaine kan op de vijfde dag worden beëindigd door een negatieve coronatest. Mensen die volledig zijn gevaccineerd en hun laatste prik meer dan twee weken geleden kregen, hoeven niet in quarantaine. Ze moeten zich wel aanmelden via Einreiseanmeldung.de en daar hun vaccinatiebewijs uploaden. Zolang ze dit niet hebben gedaan, geldt ook voor hen de quarantaineplicht.

Wie inreist uit een Hochinzidenzgebiet moet al bij de grens een negatieve test of vaccinatiebewijs kunnen laten zien. Dit geldt voor iedereen ouder dan zes jaar, ook voor uit Nederland terugkerende Duitsers. Wie per bus of trein inreist, moet bij het instappen kunnen laten zien dat hij of zij gevaccineerd, genezen of negatief getest is.

De quarantaine geldt voor niet-gevaccineerden van alle leeftijden. De quarantaine geldt niet voor transitverkeer; doorreis zonder overnachting. Wie slechts op doorreis door Duitsland komt en het land zo snel mogelijk weer verlaat, is ook uitgezonderd van de testplicht.

Grenswerkers moeten zich twee keer per week laten testen, blijkt uit de Einreiseverordnung. Uit deze verordening is ook op te maken dat de aanmeld- en quarantaineplicht niet geldt voor een kort bezoek van minder dan 24 uur over de grens of een bezoek van minder dan 72 uur aan eerste- of tweedegraads familie of een levenspartner. Een coronatest bij inreizen is dan wel verplicht voor niet-gevaccineerden.

Behalve Nederland, wordt ook Spanje, inclusief de Balearen en de Canarische Eilanden, vanaf dinsdag hoogrisicogebied.

Zie ook de lijst met risicogebieden van het RKI en lees onze veelgestelde vragen

Zie ook de website Wijsopreis van de Nederlandse overheid

De corona-inreisverordening is ook beschikbaar in het engels

Reacties

Vivianne - 23 juli 2021 13:58

Hoe kan je nu me kind al volledig laten vaccineren.. me dochter van 12 is nog niet gevaccineerd uiteraard wel bereid om te testen toch raar dat ze dan alsnog 5 dg in quarantaine moet voor een vakantie van 8dg

Reageer
Annabel - 23 juli 2021 13:15

Wij reizen met auto en caravan naar Oostenrijk. Wij zin beide volledig gevaccineerd maar onze 2 kinderenn van 8 en 11 niet Willen graag in Duitland overnachten. Het vantevoren testen vinden wij geen probleem, maar hoe werkt het met quarantaine

Reageer
Noah - 23 juli 2021 12:17

Ben je in Duitsland ook volledig gevaccineerd met een positieve besmetting en één vaccinatie zoals in Duitsland

Reageer
Wiebke Pittlik Noah - 23 juli 2021 13:23

Als die vaccinatie meer dan twee weken geleden is, dan wel. Mogelijk heeft u wel een bewijs van de doorgemaakte besmetting nodig. Groet, de redactie

C. - 23 juli 2021 10:56

Wij wachten ook op officiële berichten hierover, voor ons dringt de tijd ook.

Reageer
Martin - 23 juli 2021 10:40

Is er enig idee wanneer dit officieel bekend wordt gemaakt?
Voor ons dringt de tijd om een alternatief te zoeken gezien 5 dagen quarantaine geen optie is.

Reageer
Wiebke Pittlik Martin - 23 juli 2021 11:15

Zoals u in de eerste alinea kunt lezen, wordt dit vrijdagmiddag of vrijdagavond bekendgemaakt.

Han - 23 juli 2021 10:20

Wij vliegen dinsdag 27 juli vanuit Dusseldorf naar Samos. Wij zijn volledig gevaccineerd, maar onze dochter van 9 uiteraard niet. We gaan zorgen voor negatieve test en we zijn korter dan 24 uur in Duitsland (en uiteraard op doorreis). Zijn we nu nog wel welkom op de vlucht?

Reageer
Han Han - 23 juli 2021 16:19

Ik heb net nav bovenstaand nieuws dat Nederland vanaf de 27e hoogrisicogebied is verklaard gebeld met mijn reisorganisatie. Zij vertellen mij dat vliegen vanaf Duitsland gezien wordt als doorreizen en je dus geen einreiseanmeldung hoeft in te vullen en ook niet in quarantaine hoeft als ongevaccineerde.

Muamer Han - 23 juli 2021 11:43

Hallo Han je kan ook naar 024-7247247 bellen en zij kunnen je hier het beste in adviseren. Heb ik ook gedaan en nu kan ik zonder problemen op bezoek naar familie in Duitsland.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger